nurul's FotoPage

By: kasih klasik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  >  >>]    [Archive]
Saturday, 11-Oct-2008 06:40 Email | Share | | Bookmark
::Dah sampai::

Hari khamis ari tu aku de beli lagi 2 botol susu baru utk aleesya..
brand yang same gak..2botol rm49.90..oklah kan..
sbb skrg ni mmg promosi harge tu..kalo tak sebotol je dah rm31.80..
pastu siap dapat FREE Mini Ulti Silicone Pacifier RM18.50..
tapi anak aku tak isap puting..takpe leh simpan..huhuhu
cepat tul sampai botol susu ni..hari khamis petang aku bank in..
tghari jumaat barang tu dah sampai..




untuk anak mama yang tersayang..


Wednesday, 8-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
::Botol susu baru::

 
Semalam aku terima bungkusan botol susu baru yang aku order dari online..
aku beli sebelum raya lagik..
aku beli brand MAM..walaupn harge dia agak mahal tapi kualiti bagus..
yang penting BPA Free..
sebab aku jadi takut bila baca pasal BPA ni..
so aku amik langkah berjaga2..untuk tukar botol susu aleesya..
dan malam tu jugaklah aku mengajar aleesya menghisap botol susu dia yang baru..
yerlah selama ni kan aleesya pakai standard botol je..
kali ni botol dia wide neck..agak kekok jugaklah..
tapi aku berusaha ajar dia menghisap..
alhamdulillah dia nak..punyerlah excited dia minum..


sonok je tgk dia menghisap botol baru ni..


khusyuk...


bestnyer tgk dia pandai gune botol baru ni..

bila hubby kol aku bagitau lah yang dia leh terima botol baru ni..
then hubby suruh aku belikan dia lagi dua botol..
yerlah kan ape salahnyer kita belikan botol yang berkualiti untuk anak2..
walaupun harge agak mahal..daripada kita membazir yang bukan2..

Jadi kpd sesiapa yg nak tahu brand botol susu apa yg ada BPA & yg BPA-Free,ni link dia:

http://zrecs.blogspot.com/2007/11/z-report-bisphenol-in-baby-bottles-and.html


Tuesday, 7-Oct-2008 07:26 Email | Share | | Bookmark
::Hari Raya 2008::

Raya Pertama

Setelah semingu cuti raye..rase cam malas je nak keje..
tahun ni merupakan tahun pertama..
mama, papa dan aleesya raye bersame2..(sepatutnyer lah kan..)
disebabkan papa keje kat arab saudi..mama dgn aleesya je beraye bersama..
sedih mmg sedih..takpe 24hb ni papa balik..
mama dan aleesya nak lepaskan segala kerinduan kitorang kat papa..
raya tahun ni aku beraya dgn family aku je..
tak balik umah mentua..tunggu hubby balik cni..
itupn raye dah nak abis..huhuhu..
dah lah family johor asik tanyerkan si budak kecik ni..
rindukan dia...hehehe..lebih2 lagi cik ikin..



bergambar dgn mak aku...



tgk rambut aleesya dah start gugur kat tepi tu..


mohon ampun dan maaf...selamat hari raya...huhuhuhu


Raya Kedua

Hari raya kedua kitorang berkumpul kat umah pakcik aku..kat Sg Besar
setiap tahun..Hari Raya Kedua merupakan hari berkumpul di sebelah keluarga arwah abah aku..
memang dah menjadi tradisi sejak aku lahir...sampai la ni...
mase aku kecik2 biasenye kami akan berkumpul kat umah arwah embah aku..
sejak arwah embah takde kami bertukar port..
tapi lepas beraya kami akan tdo kat sane..
yerlah kan baru rase nikmat balik kampung..


Inilah umah embah aku..antik tak?




kat umah pakcik aku..
sebelum bersalaman minta ampun dan maaf..
pakcik aku ade membuat sedikit pesanan supaya tradisi ini biarlah kekal sampai bile2..
sebab biasenyer lepas berkumpul macam ni..
kami akan konvoi beramai2 g umah sedara mara kat Sg Ayer Tawar
seronok sgt mase ni..




sesi fotografi..



sepupu2 ku..

Raya Ketiga

Raya ketiga kitorang membawa haluan masing2..
pegi beraya umah sedara mara sebelah mak aku..
mak dan arwah abah aku sekampung..
senang kalo raya..tak payah gaduh..sedara mara pn dekat..
pakcik makcik aku yang dari johor, pahang, shah alam sume akan bertolak balik ke rumah masing2..
kami tak balik ke Kajang lagi..sebabnye esok ade perjumpaan keluarga kat Lekir, Perak..
Jadi kami plan esok lepas perjumpaan tu baru kami bertolak balik ke Kajang..

Raya Keempat


mama dan aleesya..





Kitorang g beraya kat Lekir..
tapi mase kitorang sampai..ramai yang dah balik..
yang ade pn dah tak ramai..
lepas g beraya kat situ, kami singgah jap kat Teluk Batik..



geram je aleesya tgk abg dan kakak dia mandi..
nasib baiklah abg aku ni nak dukung aleesya..
aku mmg dah tak larat..stroller tak bawak..sbb tak muat dah kete aku..



ingatkan nak singgah kejap je..
kitorg tukar plan lagi..
tdo kat ctu pulak..hehehe..
yelah kan nak balik pn..time raye2 ni, jalan jammed..
puas le cari hotel..last2 jumpe kat Marina Cove Resort
oklah apartment 2 bilik...




Raya Kelima

Pagi2 lagi kitorang dah bersiap..
nak bertolak balik ke Kajang..
takut lambat2 nanti jalan jammed pulak..

[b]


Friday, 26-Sep-2008 07:49 Email | Share | | Bookmark
::Birthday papa::

 
 
 
Semalam 25 september adalah hari jadi papa..
tapi papa takde kat cni..
ape2 pn mama nak ucapkan selamat ulangtahun papa yang ke 29tahun..
semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan dilindungi Allah..
semoga kehidupan kita akan bertambah bahagia dengan adenye Aleesya Qaisara..
rindunyer kat papa..
dan hari ni genaplah aleesya 4bulan..
sekarang ni aleesya dah pandai meniarap..
laju je kalo nak meniarap tu..
pastu aleesya pn dah pandai sembur2 air liur..
gugur lah rambut mama..rambut aleesya pn mama tgk dah gugur ckit..
kalo aleesya tgh hepi dia akan menjerit sekuat hati..
pastu ntah ape lah yang dia cakap..
seronok tgk perkembangan anak mama sorg ni..


Aleesya dah pandai meniarap..


Aleesya suka wat mulut macam ni...



Saturday, 23-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
::Lepak umah je::

 
petang ni rase macam nak g Tesco jap..
nak g cari ape2 yang patut..
tersangatlah boring bila papa takde..
kalo cuti je duk umah..
takpun balik kampung..
kalo papa ade mesti best g jalan2..
26 hb ni Aleesya genaplah 3 bulan..
kejap je aku rase..





[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net